Skaniausi sumuštiniai į darbą

Sumuštiniai – labai universalus ir patogus dalykas: juos galima valgyti ne tik namuose, bet ir pasiimti pietums į darbą ar mokyklą. Siūlome išbandyti keletą puikių receptų!
 
Sumuštiniai su vytintais pomidorais ir fetos sūriu
 
Reikia:
 

  • 2 riekučių ruginės duonos;
  • Fetos sūrio;
  • 4 vytintų pomidorų;
  • 6 alyvuogių be kauliukų;
  • Žalumynų pagal skonį;
  • Saujelės kedrų riešutų;
  • Druskos.

 
Riešutus apkepinkite keptuvėje, kol gražiai pagels.  Pomidorus apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad sugertumėte nereikalingą drėgmę ir riebalus, supjaustykite plonais šiaudeliais, o alyvuoges – žiedais. Ant apkeptos duonos sudėkite fetos sūrį, pomidorus, alyvuoges, žalumynus, pabarstykite riešutais ir uždekite antra apkeptos duonos riekute.
 
Sumuštiniai su humusu ir burokėliais
 
Reikia:
 

  • 2 riekučių pilno grūdo duonos;
  • ¼ avokado;
  • ½ arbatinio šaukštelio sezamo sėklų;
  • 3 šaukštų humuso;
  • 5 petražolių šakelių;
  • 2 ridikėlių;
  • 100 g tarkuotų morkų;
  • 100 g tarkuotų burokėlių;
  • 5 špinato lapelių;
  • ¼ agurko;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

 
Apskrudinkite duoną skrudintuvėje arba keptuvėje. Avokadą sutrinkite šakute, aptepkite juo vieną skrebutį, ant viršaus užberkite sezamo sėklų. Ant viršaus tepkite humusą, sudėkite plonai supjaustytus ridikėlius, petražoles, morkas, burokėlius, plonai supjaustytą agurką ir špinatus, užvožkite antruoju humusu apteptu skrebučiu.
 
Kalifornietiškas sumuštinis su vištiena
 
Reikia:
 

  • 3,5 puodelių virtos/keptos/rūkytos ir gabaliukais supjaustytos vištienos (maždaug 1 kg vištos krūtinėlės be odos ir kaulų);
  • 1 puodelio kubeliais supjaustyto saliero (maždaug 3 vnt.);
  • 2/3 puodelio smulkintų pekano riešutų;
  • ½ puodelio džiovintų ir supjaustytų spanguolių;
  • 2 šaukštų tarkuoto parmezano;
  • Riekutėmis supjaustytos duonos.

 
Padažui:
 

  • 2/3 puodelio naminio majonezo;
  • ¼ puodelio obuolių sulčių;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 2 šaukštelių obuolių acto;
  • 1 šaukštelio garstyčių;
  • 1 šaukšto aguonų;
  • Druskos ir juodųjų pipirų.

 
Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, riešutus, salierus, spanguoles ir parmezaną, kitame dubenyje sumaišykite ingredientus padažui, užpilkite juo vištienos masę. Gautą mišinį tepkite ant duonos ar lavašo, galite patiekti su raguoliais.
 
Sumuštiniai su morkomis ir špinatais
 
Reikės:
 

  • Pilno grūdo duonos;
  • ½ morkos;
  • 1,5 šaukšto sviesto;
  • 1 šaukšto razinų;
  • Špinatų pagal skonį.

 
Duoną supjaustykite riekutėmis. Pusę riekučių aptepkite sviestu, ant viršaus dėkite tarkuotas morkas, nuplautas razinas ir špinatus, uždenkite likusiomis duonos riekutėmis.
 
Lavašo suktinukai su vištiena ir daržovėmis
 
Reikia:
 

  • 4 nedidelių ir plonų lavašų;
  • 1 vidutinio dydžio morkos;
  • 2 nedidelių agurkų;
  • 6-7 vištienos kumpelių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • ½ šaukštelio maltos paprikos;
  • 1 vidutinės paprikos;
  • 100 g salotų;
  • 3 šaukštų grietinės arba majonezo.

 
Morkas sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais, agurkus supjaustykite šiaudeliais. Nuo kumpelių nuimkite odą, išimkite iš jų kaulus. Mėsą pabarstykite druska, pipirais ir paprikų milteliais, kepkite iš abiejų pusių po 5-7 minutes, sudėkite į lėkštę.
 
Į tą pačią keptuvę sudėkite šiaudeliais supjaustytą papriką, pakepkite, kol kiek suminkštės. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Lavašą aptepkite majonezu arba grietine, ant viršaus dėkite salotas ir likusius komponentus, palikite poros centimetrų kraštelį ir susukite.
 
Sumuštiniai su sūriu, agurkais ir rūkyta lašiša
 
Reikia:
 

  • 8 riekučių sumuštinių duonos;
  • 8 plonų šaltai rūkytos lašišos gabaliukų;
  • 6 šaukštų maskarponės;
  • 1 vidutinio agurko;
  • 1 citrinos;
  • Žalumynų pagal skonį.

 
Žalumynus susmulkinkite. Nutarkuokite citrinos žievelę. Sumaišykite maskarponės sūrį, 1 šaukštą žalumynų, citrinos žievelę ir 1 šaukštą citrinos sulčių.
 
Nupjaustykite duonos pluteles. Sūrio masę padalinkite į 8 dalis ir tolygiai aptepkite duoną. Ant riekučių viršaus dėkite lašišą. Ant 4 riekučių išdėliokite plonai supjaustytą agurką, užvožkite likusiomis riekutėmis. Patiekite supjaustę į 4 dalis ir pakraščius patepę likusiais smulkintais žalumynais.

» Rašyti komentarą