Patarimų kraitė. Kulinarinės Jamie Oliverio gudrybės

Kulinarija – sritis, kuri mums, moterims, neretai kelia daugybę klausimų. Ką daryti, kad patiekalai būtų skanesni? Kokios gudrybės palengvintų gaminimą?


Štai ką pataria Jamie Oliveris:

  • Laužykite taisykles!
  • Prie riebios mėsos idealiai tinka abrikosai.
  • Popierius gerai sugeria nereikalingus vištienos riebalus, o ananasai – pašalina nemalonų riebaus maisto pojūtį.
  • Žalumynus su bulvėmis reikia maišyti prieš pat patiekiant.
  • Jei virtos bulvės atrodo per drėgnos, nupilkite vandenį, o puodą pridenkite rankšluosčiu arba laikraščiu – jie puikiai sugers nereikalingą drėgmę.
  • Iš citrinos išspausite daugiau sulčių, jei prieš perpjaunant pakaitinsite arba truputį spausdami pavoliosite vaisių ant stalo.
  • Bulves salotoms reikėtų pjaustyti karštas.
  • Kai darote kotletus, lipinkite juos šlapiomis rankomis – taip mėsa prie delnų lips mažiau.
  • Citrinos žievelė gerai dera su šokoladu.
  • Ilgus makaronus patogu laužyti suvyniojus į rankšluostį.
  • Mėtas geriausia dėti pradedant kepti maistą.
  • Čili pipirai nebus aštrūs, jeigu išimsite sėklas ir nuplausite.
  • Jei norite, kad kepama mėsa pasidengtų traškia plutele, kepdami įberkite šaukštą miltų.
  • Prieš kepimą aliejumi reikia ištepti ne keptuvę, o pačią žuvį.
  • Grybus sūdyti reikia tik baigiant juos ruošti.
  • Šokoladinis padažas bus skanesnis, jeigu į jį įmaišysite apelsinų sulčių.
  • Jei kepdami svogūnus norite išvengti nemalonaus kvapo, įberkite truputį druskos ir kepkite ant silpnos ugnies.
  • Jei norite, kad ant grotelių kepama žuvis nepriliptų, ją būtina iš anksto įtrinti druska – ši sugers nereikalingą drėgmę.
  • Granatų sėklas išimti bus lengviau, jeigu vaisių perpjausite per pusę ir pastuksensite šaukštu per žievelę.
     
» Rašyti komentarą