Patarimų kraitė. Gaminame ekstraktus kvapesniems kepiniams

Labai dažnai iki visiškos laimės trūksta tiek nedaug – puodelio kavos arba arbatos ir gabaliuko skanaus pyrago. Na, o kad kepiniai būtų išties ypatingi, jie turi puikiai kvepėti. Šį kartą patarsime, kaip sutaupyti ir patiems pasidaryti nosį kutenančių ekstraktų.

Rožių vanduo. Tinka tiek švieži, tiek džiovinti arbatinių rožių žiedlapiai ir žiedai. Svarbi sąlyga: gėlės turi būti  užaugintos namuose, o ne pirktos parduotuvėje – priešingu atveju rizikuojate „pagerinti“ savo pyragus pesticidais. Kuo koncentracija bus didesnė, tuo labiau kvepės bus antpilas. Užvirinkite nedideliame puode vandenį, sudėkite žiedus arba žiedlapius ir nukaiskite. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti per naktį. Ryte perkoškite ir supilkite į nedidelius buteliukus, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve.


Citrinų (apelsinų) ekstraktas. Kaip galima ploniau nuimkite vienos žaliosios citrinos žievelę (stenkitės neužkabinti karčios baltosios dalies), sudėkite į stiklainį, užpilkite 50 ml vandens ir tokiu pat kiekiu degtinės. Laikykite sausoje vėsioje vietoje ne trumpiau kaip savaitę. Nukoškite ir naudokite pagal paskirtį. Lygiai taip pat galima paruošti ir apelsinų ekstraktą.

Braškių ekstraktas. Jums reikės 500 g uogų. Pašalinkite kotelius ir lapelius, braškes supjaustykite plokštelėmis ir sudėkite į nedidelį puodą. Įberkite pusę stiklinės cukraus ir įpilkite stiklinę vandens, užvirinkite, sumažinkite temperatūrą ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Perkoškite per marlę. Skystį supilkite atgal į puodą ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol sutirštės iki sirupo konsistencijos. Laikykite šaldytuve.

Mėtų ekstraktas. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite šviežių mėtų lapus. Jums reikės 0,25 stiklinės smulkintos žaliavos. Viską sudėkite į stiklainuką, užpilkite 100 g vandens ir tokiu pat kiekiu degtinės, papurtykite ir 3 savaites palaikykite sausoje vėsioje vietoje (nepamirškite kartais supurtyti). Prieš naudojimą perkoškite.

» Rašyti komentarą