Labai naudingos gudrybės ir patarimai (I dalis)

Šios laiko patikrintos gudrybės ir patarimai labai pravers kiekvienai mamai ir namų šeimininkei. Išbandykite!

  • Kad rankos nustotų kvepėti svogūnu arba česnaku, patrinkite jas nerūdijančio plieno šaukštu arba kavos pupelėmis.
  • Jei persūdėte sriubą, įmeskite į ją nuskustą bulvę – ji sutrauks nereikalingą druską.
  • Kad verdami kiaušiniai nesutrūkinėtų ir neištekėtų, įberkite į vandenį žiupsnelį druskos.
  • Nelaikykite citrusinių vaisių ir pomidorų šaldytuve – antraip nukentės jų skonis.
  • Ketaus indus galima išvalyti druska ir sausu popieriniu rankšluosčiu.
  • Jei prisvilo padažas, perpilkite jį į švarų puodą ir gaminkite toliau. Įberkite šiek tiek cukraus (bet nepadauginkite) – jis pašalins svilėsių kvapą.
  • Jei prisvilo ryžiai, uždėkite ant viršaus gabaliuką baltos duonos, palaikykite 5–10 minučių. Patiekdami ryžius negramdykite jų nuo puodo dugno.
  • Jei norite virtuvėje atsikratyti skruzdžių, suraskite plyšį, per kurį jos lenda į vidų, ir užtepkite jį vazelinu. Na, o jeigu jos lenda pro durų apačią, nubrėžkite kreida liniją.
  • Jei ruošiatės spraginti kukurūzus, užpilkite sėklas vandeniu ir palaikykite 10 minučių, tada nusausinkite ir spraginkite kaip paprastai: pagaminsite greičiau, kukurūzai bus „puresni“, liks mažiau neišsprogusių.
  • Kad bulvės maiše nedygtų, įkiškite į jį obuolį.
  • Vyno likučius galima užšaldyti ledų formelėse ir po to naudoti padažams ir sriuboms.
» Rašyti komentarą