Gelbėtoja Sandra Žutautienė gamindama atviravo apie nesibaigiantį darbą (+receptai)

Gelbėtoja Sandra Žutautienė puikiai pažįstama televizijos laidų žiūrovams - moteris žavi savo paprastumu, atvirumu ir šiltumu. Šįkart Sandra atviravo apie niekada nesibaigiantį darbą, jo metu užsimezgusias draugystes ir pasidalino trijų gardžių patiekalų receptais.

„Telefonas niekada netyla. Toks mūsų gelbėtojų darbas, todėl turime išlikti budrūs dvidešimt keturias valandas per parą! Taip, kartais su žmonėmis užsimezga išskirtinis ryšys, kuris gali palikti pėdsaką visam gyvenimui“. Vėliau TV3 gelbėtoja Sandra Žutautienė prisipažino, kad yra išgelbėjusi gyvybę moteriai, su kuria vėliau tapo geromis draugėmis ir labai susibičiuliavo su jos artimaisiais. „Įtemptas darbas, beveik visada automobilyje, budrūs išliekame, nes labai norime padėti ir, žinoma, gelbsti kava. Pavalgyti leidžiu sau sugrįžusi į namus, dažnai tai būna jau vėlai vakare“, – apie dienos rutiną pasakojo cezario salotas dievinanti TV3 gelbėtoja.

Nuostabus morkų pyragas, kurį kartu su virtuvės meistru Deividu Praspaliausku studijoje iškepė Sandra, buvo trečias jos gyvenime keptas ir pavykęs desertas. Todėl susižavėjimo savo kūriniu ekrano žvaigždė neslėpė. „Kartą man nepatiko kavinėje pateikta lazanija, todėl namuose lazanijos lakštus suminkštinau manų koše, kitą kartą į faršą įdėjau žiupsnelį cinamono...“, – kulinarinius eksperimentus mėgstanti moteris, kukliai pasigyrė ištobulintu ir visų artimųjų pamėgtu lazanijos su manų koše receptu.

„Gardu Gardu“ pusryčiai su Deividu Praspaliausku – kaskart naujas pusryčių receptas, vis kitas svečias ir visada intriguojančios smulkmenos. Taigi ką gamino Sandra Žutautienė?

Kiaušinių ir sūrio užkepėlė



3 vnt. kiaušinių;
3 valgomųjų šaukštų greitai paruošiamos ryžių košės;
45 g fermentinio sūrio;
Druskos;
Pipirų;
Kalafioro;
Špinatų lapų;
Konservuotų mažų saldžiųjų paprikų.

Į indą įmušti kiaušinius, įberti druskos ir pipirų. Išplakti, įtarkuoti sūrio, suberti greito paruošimo ryžių košę ir viską gerai išmaišyti.

Į indelius įdėti smulkinto kalafioro ir išpilstyti paruoštą kiaušinių plakinį. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Indelius padėti ant lėkštučių, užbarstyti špinatų lapų, konservuotų mažų saldžiųjų paprikų.

Morkų pyragas



65 g kvietinių miltų;
100 g migdolų miltų;
2 vnt. kiaušinių;
2 vnt. vidutinių morkų;
Žiupsnelio druskos;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
Žiupsnelio kardamono;
6 valgomųjų šaukštų cukraus;
70 g aliejaus.

Į indą įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir išplakti. Į plakinį supilti aliejų ir išmaišyti.

Atskirame inde sumaišyti visus birius produktus: miltus ir prieskonius. Tada suberti juos į kiaušinių ir aliejaus mišinį, gerai išmaišyti, suberti smulkiai tarkuotas morkas ir vėl viską gerai išmaišyti.

Paruoštą masę supilti į kepimo formą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Kava su pienu



200 g migdolų pieno;
Marcipano;
Tirpios kavos;
Kvapniojo pipiro.

Į plakimo indą supilti migdolų pieną, įdėti kelis gabalėlius marcipano ir viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu.

Tradiciniu būdu paruošti tirpią kavą. Ją pagardinti paruoštu migdolų pienu ir pabarstyti kvapniaisiais pipirais.

 

» Rašyti komentarą