Agnė Grigaliūnienė: apie ryto ritualus, keliones ir mamos įskiepytą meilę maisto gaminimui (+receptai)

„Diena, kupina nuoširdumo ir pozityvios energijos“, – taip virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas apibūdino savo nuotaiką, po laidos „Gardu Gardu“ filmavimo. Laidos viešnia Agnė Grigaliūnienė jų pokalbio temas apipynė moterišku žavesiu ir gerumu bei pasidalino mėgiamais receptais.

„Mano rytas neprasideda be žadintuvo ir juodos kavos puodelio“, – pasakojo Agnė. Tiesa, ji mielai leistų sau neskubėti ir pasimėgauti pusryčiais lovoje. Gal todėl, taupydama savo brangų laiką, pastaruoju metu Agnė vis dažniau apsiperka internetu. Neišeidama iš namų ji perka net maistą.

Žurnalo „Ikona“ vaikų skilties redaktorė juokaudama prisipažino, kad knygos apie save niekada nerašytų. Tačiau, pasaulį analizuoti mėgstanti moteris atskleidė paslaptį: „Jei knygai būtų lemta gimti, ji vadintųsi „Aš“.“

Duris į tikrąjį gyvenimo džiaugsmą ir jo pažinimą žinoma moteris praveria keliaudama bei mėgaudamasi vandens stichija: „Man patinka dideli vandens telkiniai, nes jie susiję su grožiu, gamta, gyvenimo įdomumu bei drama“.

„Gardu Gardu“ studijoje Agnė Grigaliūnienė ne tik pasidalino savo įžvalgomis, bet ir gamino gardžiąją košę, ruginės duonos desertą ir plikė ramunėlių arbatą su uogomis.

Gardžioji košė (2 porcijos)



100 g greito paruošimo košės
500 g vandens
3 valgomieji šaukštai moliūgų sėklų
3 valgomieji šaukštai saulėgrąžų
1 valgomasis šaukštas linų sėmenų
2 valgomieji šaukštas sezamo sėklų
Sauja špinatų lapų
1 rutuliukas (125 g) mozzarella sūrio

Į verdantį vandenį suberti greito paruošimo košę ir maišant pavirti porą minučių. Tada suberti moliūgų sėklas, saulėgrąžas, linų sėmenis, sezamo sėklas bei špinatų lapus. Šiek tiek pakaitinti ir suberti smulkintą mozzarella sūrį. Košę patiekti lėkštėje ir papuošti sėklų mišiniu.

Ruginės duonos desertas (2 porcijos)



Ruginės duonos ir riešutų trupiniai:
4 riekelės ruginės duonos
10 g sviesto
30 g juodo šokolado
30 g lazdynų riešutų
1 a.š. tirpios kavos

Juodųjų serbentų kremas:
125 g kreminio sūrio
1 arbatinis šaukštelis cukraus
75 g juodųjų serbentų tyrės
50 g grietinėlės

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti smulkintą duoną ir riešutus. Viską apkepus, suberti smulkintą šokoladą ir tirpią kavą. Kepinama, kol šokoladas ištirpsta.

Į dubenį supilti juodųjų serbentų tyrę, sudėti kreminį sūrį, cukrų ir grietinėlę. Viską lėtai išplakti.

Desertą susluoksniuoti taurėse ir papuošti mėtomis.

Ramunėlių arbata



2 valgomieji šaukštai serbentų tyrės
2 valgomieji šaukštai aviečių tyrės
1 pakelis ramunėlių arbatos
Griežinėlis citrinos
Keli mėtos lapeliai

Į didelį puodelį įpilame tyrės ir įdedame arbatos pakelį bei citriną. Užpilame karštu vandeniu. Arbatą papuošiame mėtos lapeliais.

» Rašyti komentarą