Česnakinė bulvių košė

Česnakinė bulvių košė
Ingredientai:
  • Bulvės, 2 kilogramai
  • Vištienos sultinys, 1.5 litro
  • Česnakai, 5 skiltelės
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnako laiškai, 1 sauja
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Užvirkite vištienos sultinį, sudėkite nuskustas, gabaliukais supjaustytas bulves ir virkite iki kol bulvės suminkštės. Nupilkite sultinį, palikdami šlakelį puode.

  2. Česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir šiek tiek apkepinkite svieste. Sudėkite ant išvirtų bulvių kartu su sviestu.

  3. Įmaišykite grietinę ir viską gerai sutrinkite.

  4. Įmaišykite smulkiai sukapotus česnakų laiškus (galima pakeisti svogūnų laiškais ar krapais), pagal skonį pagardinkite druska.

  5. Į šią bulvių košę papildomai galima įmaišyti smulkiai pjaustytos, pakepintos šoninės ar kumpio.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Elvyra
» Rašyti komentarą