Tortas su plikytais sausainiais „Damų piršteliai“
- Miltai , 1,5 stikl.
- Sviestas , 160 gr.
- Druska , 1 žiups.
- Miltai , 1,5 stikl.
- Kiaušiniai , 6 vnt.
- Grietinė , 450 ml
- Grietinėlė, riebi , 1 stikl.
- Vanilinis cukrus , 2 a.š.
- Kondensuotas pienas , 380 gr.
- Cukraus pudra , 0,5 stikl.
- Kakava , 3 v.š.
- Cukrus , 6 v.š.
- Sviestas , 2 v.š.
- Grietinė , 150 ml

Pirmiausiai pasiruoškite plikytą tešlą. Į nesvylantį puodą supilkite vandenį, dėkite sviestą, įsijokite miltus. Visą mišinį kaitinkite iki užvirimo. Užvirus tešla pradės kibti, maišykite mediniu šaukštu, kol susiformuos tolygus tešlos kamuoliukas. Jį atidėkite maždaug 10 min., kad atvėstų.
Į tešlos kamuoliuką, kaskart perplakant, muškite po vieną kiaušinį. Gautą tešlą sudėkite į konditerinį maišiuką. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite pailgus sausainius. Sausainiai turėtų būti 1 cm pločio ir 5-6 cm ilgio. Sausainius formuokite paliekant nemenkus tarpelius, nes jie kepdami pasipūs.
Sausainius kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol sausainiai pasipūs, taps auksinės spalvos.
Paruoškite grietinės kremą. Atvėsinkite grietinėlę ir grietinę. Grietinę sumaišykite su kondensuotu pienu, cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Išplakite. Supilkite grietinėlę. Viską perplakite iki kol šiek tiek suputos.
Torto surinkimas ir šaldymas. Į kepimo formą atsegamais kraštais dėkite keletą šaukštų kremo. Dar keletą šaukštų kremo pasilikite. Su likusiu kremu išmaišykite iškeptus ir atvėsusius sausainius. Šį mišinį dėkite į formą. Gražiai palyginkite viršų. Tortą šaldykite bent 2-3 valandas, geriausia - pernakt.
Sustingusį tortą atsargiai išimkite iš formos, išversite į lėkštę. Jį ištepkite pasiliktu kremu, išlyginkite kraštelius.
Pasiruoškite šokoladinę glazūrą. Prikaistuvyje sumaišykite kakavą, cukrų, grietinę. Maišant kaitinkite iki kol užvirs, virkite iki kol ištirps cukrus. Palaukite, kol šiek tiek atvės ir glazūruokite tortą norimais raštais.
Paruoštą tortą dar šiek tiek pašaldykite ir tiekite.
Šiam tortui galite naudoti ir pirktinius plikytus sausainius, tuomet jį pasigaminsite tikrai labai greitai.
Komentarai (1)