Sluoksniuotas kreminis tortas iš blynelių
- Pienas , 0,7 l
- Vanuo , 0,3 l
- Kiaušiniai , 3 vnt.
- Cukrus , 3 v.š.
- Druska , 0,5 a.š.
- Miltai , 2 stikl.
- Juodasis šokoladas , 50 gr.
- Kakava , 1,5 v.š.
- Riebi varškė , 400 gr.
- Riebi grietinėlė , 150 ml
- Cukraus pudra , 5 v.š.
- Baltasis šokoladas , 60 gr.
- Aguonos , 2 v.š.
- Vanilės esencija


Tortas gana riebus, todėl skaičiuojantiems kalorijas siūlome nepersivalgyti.
100 ml pieno atidėkite į šalį, o visą kitą pieną kartu su vandeniu supilkite į platų puodą ir šiek tiek pašildykite, kad pienas ir vanduo būtų maždaug kambario temperatūros.
Įberkite druskos ir cukraus, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite plakikliu.
Suberkite miltus ir vėl gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
100 ml pieno supilkite į indelį, sudėkite į jį juodąjį šokoladą, kakavos miltelius ir pašildykite vandens vonelėje, kol šokoladas pilnai ištirps. Visą masę supilkite į jau paruoštą tešlą.
Viską gerai išmaišykite, perkoškite per smulkų sietelį ir palikite pastovėti 15-20 minučių. Vėliau iš tešlos iškepkite plonus lietinius. Vienam tortui reikės maždaug 10-12 blynelių.
50 ml grietinėlės supilkite į nedidelį indelį, sudėkite į jį baltąjį šokoladą ir pakaitinkite vandens vonelėje, kol šokoladas pilnai ištirps. Likusią grietinėlę išplakite iki tvirtų putų.
Varškę sumaišykite su cukraus pudra, vanilės esencija ir aguonomis. Į varškės masę atsargiai įmaišykite tirpintą baltąjį šokoladą ir plaktą grietinėlę.
Kepimo formelę padenkite kepimo popieriumi ir ant viršaus sudėkite 4 blynus taip, kad blynų kraštai kabotų, o dar vieną blyną perlenkite pusiau ir padėkite ant dugno (kaip parodyta nuotraukoje).
Ant viršaus tepkite sluoksnį kremo, uždenkite jį dviem per pusę perlenktais blynais, tuomet vėl dėkite kremo ir du blynus. Sluoksnių skaičių galite pasirinkti patys. Kai baigsite sluoksniuoti, viršutinį blyną uždenkite kabančiais pirmųjų blynų krašteliais.
Paruoštą tortą uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti šaldytuve per naktį. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Komentarai